Ремонтите на некачествено построените пътища, които са обект на проверка последните месеци,

...
Ремонтите на некачествено построените пътища, които са обект на проверка последните месеци,
Коментари Харесай

Колко ще ни струва ремонтът на некачествените магистрали

Ремонтите на некачествено издигнатите пътища, които са обект на проверка последните месеци, ще костват 500 млн. лева на страната. Става въпрос за Северната скоростна дъга, автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Марица “, от които би трябвало да бъдат ремонтирани общо 100 км. Това разяснява през днешния ден ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Венцислав Ангелов по bTV.

" Ще ощетим страната, да влагаме в допълнение 500 млн. лева за тези сектори “, съобщи той.
-->
По думите му инспекциите са предоставени от Министерство на вътрешните работи през ноември предходната година. Те са имали за цел да ревизират по какъв начин е поддържана и направена съответната права. „ АПИ би трябвало да направи обстоен разбор какви материали и по какъв метод са направени “, изясни той.

Ангелов изясни, че до момента на Северната скоростна дъга са правени кръпки на 8600 кв. като огромна част от тях са били гаранционни. В момента още не е ясно тъкмо какъв брой от 500-те милиона би трябвало да бъдат отделени за тангентата. Стойността на плана за Северната скоростна дъга е общо 200 млн. лева като трасето е въведено в употреба през 2016 година

Има строителен контрол, който реализира надзор, както и Държавна приемателна комисия, които са били, поставили са си подписите, приели са този обект и са го окачествили като кадърен за употреба “, по този начин Ангелов отговори на въпроса кой в страната е приел тези пътища за годни.  

По думите му АПИ прави заплащания по така наречен „ ин хаус “ контракти, само че единствено за свършена работа. Спряна е практиката за разпределяне на огромни предплатени заплащания.

Ангелов добави, че няма финален отчет за всички инспекции, само че има забележими деформации на пътищата и надлежно понижаване на експлоатационния им интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР